2011. nov 21.

Három hasznos android alkalmazás magyarul

írta: M.Zoltán
Három hasznos android alkalmazás magyarul

Az asztali számítógépek használata jelentősen kiszorulóban van, hazánkban is egyre nagyobb teret nyernek a hordozható eszközök, azokon belül is az okostelefonok. Az ezekre szabott alkalmazások száma lassan kimeríthetetlen és szerencsére magyar nyelven is találunk, akár segélynyújtással, egészséggel kapcsolatosokat is. Ezek közül ajánlunk most hármat rövid leírással.

 

 

 

Ambulance/Mentő

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat okostelefonra letölthető életmentő szoftvere különféle veszélyhelyzetekben nyújthat hasznos és gyors segítséget. A program készítői arra törekedtek, hogy a készülék útmutatóit a lehető legszélesebb kör használhassa. Meggyőződésük, hogy az itt elérhető tanácsok adott esetben emberéletek megmentéséhez segíthetik hozzá a felhasználót. A leírás hangsúlyozottan laikusoknak, nem egészségügyi szakembereknek készült. A széleskörű terjesztés, a telefonos alkalmazás korlátai, és nem utolsó sorban a laikus segítségnyújtás reális lehetőségei miatt több helyen szakmai kompromisszumokra kényszerültünk. Újraélesztési irányelveink a Magyar Resuscitatios Társaság és az Európai Resuscitatios társaság 2010-es ill. 2011-es irányelvei alapján készültek. 

LETÖLTÉS>>

 

Laborlelet Kisokos

Az alkalmazás célja, hogy a segítséget nyújtson a felhasználók számára a kórházi laborleletekben szereplő orvosi kifejezések, adatok megértéséhez.

Miután kiválasztottuk a nemünket a vizsgálat típusát kell megjelöljük, vér vagy vizelet. Ezt követően láthatjuk az elnevezéseket, azok rövid magyarázatát ás a referenciaértékeket.

LETÖLTÉS>>

 

 

 

 

Véralkohol Kalkulátor

Az alkalmazás célja, hogy segítséget nyújtson a felhasználók számára az alkoholfogyasztást követő véralkoholszint számításhoz.

A kalkulátornál először a nemünket és a testsúlyunkat kell megadni, majd az alkoholfogyasztás időpontját és jellegét. Több adat is megadható, a kalkulátor jelzi, ha az adatok alapján már gépkocsiba ülhetünk.

LETÖLTÉS>>

 

 

 

Szólj hozzá

telefon eszköz