2011. dec 16.

3 hasznos iPhone alkalmazás angolul

írta: k.kamilla
3 hasznos iPhone alkalmazás angolul

Az okos telefonok rohamos elterjedése megosztja az emberek véleményét, de az biztos, hogy vészhelyzetben csak a segítségünkre lehet egy ilyen készülék. Korábban ajánlottunk hasznos android alkalmazásokat (ITT), most szeretnénk néhány hasonlót kiemelni az iPhone-ra ingyenesen letölthető app-ek közül. Az angol nyelvű alkalmazásoknál azonban fontos megjegyezni, hogy néha más protokoll szerint készültek, mint ami hazánkban elfogadott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A St John Ambulance First Aid nevű alkalmazás témakörönként mutatja be az egyes helyzetekben elvégzendő teendőket (pl.: asztma, fulladás, égés stb.). Egyszerű nyelvezetével és a rövid, tömör lépésekkel valódi segítséget tud nyújtani egy vészhelyzetben. Kiegészítésként szerepel néhány fontos módszer bemutatása, pl. a félautomata defibrillátor használata.

 

 

 

 

 

A Medzio Health Navigator egy összetettebb alkalmazás, ami túllépi az elsősegély határait. A bizonyos vészhelyzetekben elvégzendő teendőket itt is elolvashatjuk témakörök szerint, de az ellátáson túl az egyes balesettípusokról bővebb leírást kapunk. Ezeken kívül van olyan része is, ahol egy emberi testet illusztráló felületen kiválaszthatjuk a problémás testtájat és megkapjuk az arra jellemző betegségek listáját tünetekkel, teendőkkel stb. kiegészítve. Ezek alapján ha sürgősen kell cselekedni, ez az alkalmazás kevésbé praktikus, de egyéb betegségek, illetve elsősegély tanulás szempontjából hasznosabb, mert több információval lát el.

 

 

 

 

A Pocket CPR egy rendkívül praktikus alkalmazás. Mindenkinek ajánljuk, aki szeretné megtanulni az újraélesztést, vagy már tudja, de szívesen gyakorolná. Rendkívül egyszerű a kezelő felület, a "Start CPR" feliratot megérintve a készülék magától mond és mutat mindent. Gyakorlás közben a két kéz közé helyezve a készüléket még azt is mutatja, hogy mennyire mélyen kellene nyomni a mellkast. Sajnos ez utóbbi funkció embereken nem alkalmazható, de gyakorláshoz nagyon jó.

Szólj hozzá

telefon iphone eszköz