2012. jan 02.

Országos Elsősegély-ismereti Verseny 2012.

írta: M.Zoltán
Országos Elsősegély-ismereti Verseny 2012.

ORSZÁGOS ELSŐSEGÉLY-ISMERETI VERSENY 2012.


Az Országos Mentőszolgálat, az Oxyológiai Társaság, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Védőnők Egyesülete, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet , az Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szakmai támogatásával Országos Elsősegély-ismereti Versenyt hirdet 10-18 éves tanulóknak.
 
 
 
A verseny célja: a diákok elsősegély-ismereti és egészségvédelmi tudásának fejlesztése a megadott, elsősorban internetes irodalmak feldolgozásának segítségével.
 
A verseny tartalma, főbb témakörök: élettan, anatómia, elsősegély-ismeretek, egészségvédelem, balesetvédelem. A feladatsorok több kérdéstípust tartalmaznak: teszt, ábraelemzés, élettani vizsgálat stb. A döntőben szituációs feladatok.
A versenyre nemcsak elsősegélynyújtásban jártas tanulók jelentkezését várják, hanem azokét is, akik szeretnék mindezt megtanulni!
 
A jelentkezés és a részvétel feltételei: A versenyt két kategóriában, 5-8. és 9-12. osztályos tanulók részére hirdetik meg. A két kategóriában a versenyfeladatok részben eltérőek.
 
A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk, egy iskola több csapattal is képviseltetheti magát, nem feltétel, hogy egy csapatban csak azonos korú diákok versenyezzenek, a csapattagok életkora azonban azonos kategóriába tartozzon. Felkészítő lehet pedagógus, egészségügyi dolgozó, de akár szülő is. Nevezhetnek határon túli csapatok és iskolától független szervezetek (alapítványok, diákmozgalmak, önképzőkörök stb.).

A döntőn való részvétel a forráshiány* miatt
ÖNKÖLTSÉGES,
várhatóan 4500 Ft/fő.

*A szervezők mindent megtesznek, hogy a szükséges forrásokat előteremtsék, de a verseny meghirdetésekor ezek még nem állnak rendelkezésre.

 

A verseny fordulói:

A verseny első három fordulója az interneten keresztül zajlik. A döntőre, amely Budapesten kerül megrendezésre, a legjobban szereplő csapatok kapnak meghívást. Egy-egy iskola maximum egy csapatot delegálhat, azonos pontszám esetén az iskola dönti el, melyik csapatát szerepelteti a döntőn.

 

Tervezett ütemezés:

2012. január 23. 1. forduló megjelenése
2012. február 13. 1. forduló beküldési határidő
2012. február 20. 2. forduló megjelenése
2012. március 12. 2. forduló beküldési határidő
2012. március 19. 3. forduló megjelenése
2012. április 9. 3. forduló beküldési határidő
2012. április 21-22. döntő

A versenyen való részvétel kizáró okai: a határidők be nem tartása. A korcsoporttól való eltérés.
 
A nevezés módja, határideje: regisztrálni a verseny honlapján lehet (http://oev.hu) január elejétől. A nevezési határidő megegyezik az első forduló beküldési határidejével.

Az eredmények közzétételének módja: az aktuális eredmények az adott forduló lezárását követően azonnal megjelennek a verseny honlapján. A döntőbe került csapatok listája szintén a verseny honlapján kerül közzétételre.

A verseny díjazása:

Valamennyi döntőbe került csapat tárgyi nyereményt kap!
A legjobb csapatok értékes díjakat vehetnek át, így informatikai eszközöket és az elsősegélynyújtással kapcsolatos eszközöket, könyveket.

További felvilágosítás a verseny honlapján http://www.oev.hu
Szólj hozzá

oktatás verseny