2012. jan 27.

Veszélyben a mentőszolgálat iskolai elsősegély versenye

írta: M.Zoltán
Veszélyben a mentőszolgálat iskolai elsősegély versenye

Az Országos Mentőszolgálat 2004 óta, azaz kilencedik éve hirdeti meg az Országos Elsősegély-ismereti Versenyt általános és középiskolás csapatoknak. A korábbi évek főtámogatói a gazdasági helyzetre hivatkozva idén eltekintenek a támogatástól, így igen nehéz helyzetbe kerültek a szervezők.

 

A versenyre évente, mintegy ezer csapat jelentkezik, ezt azt jelenti, hogy éves szinten több mint 3000, a verseny fennállása óta kb. 20 ezer iskolást értek el. A döntőbe a legjobb 36 csapat, azaz 108 ember kerül, felkészítőkkel, imitátorokkal és versenybírókkal együtt kb. 400 fős rendezvény. Az anyagi források beszűkülése miatt a verseny ugyan továbbra is ingyenes, azonban a részt vevők szállás és étkezési költségeit önmaguknak kell téríteni (ez 4500 Ft/fő), illetve az előző évekhez hasonlóan az utazás is önerőből zajlik. A verseny meghirdetésekor jelen információ már a szervezők birtokában volt, így ezt jelezték is a versenyzők felé, amely érezhetően jelentősen csökkentette az érdeklődők számát.

Amennyiben nem sikerül a hiányzó forrásokat előteremteni úgy a nyeremények is komoly veszélybe kerülnek. Természetesen a szervezők mindent megtesznek, de a támogatói kör jelentősen beszűkült. Így várnak minden felajánlást legyen szó tárgyi (nyeremény) vagy anyagi természetűről.

oev@oev.hu

Szólj hozzá

verseny mentők