2011. dec 13.

Angina pectoris és infarktus videók

írta: k.kamilla
Angina pectoris és infarktus videók

Mindenki hallott már arról a bizonyos mellkasi szorításról, amely évente nem kevés áldozatot követel hazánkban.  Szerencsére azonban az esetek többségében nem halállal végződik. A betegek egy részénél csak koszorúér szűkület (angina), míg másik részénél elzáródás, azaz szívinfarktus felelős ezért az erőteljes mellkasi fájdalomért. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány videót, amelyek segítségével mindenki megismerkedhet ezzel a két betegséggel és megbizonyosodhat arról, hogy megfelelő odafigyeléssel ezek is megelőzhetők lennének.

 

Először is nézzük meg, mit is jelent pontosan az angina pectoris. ITT, a videoklinika.hu-n egy magyar kardiológus magyarázza el az angina a kialakulását és lefolyását, ITT pedig egy animáció arról, hogy ilyen esetben mi is zajlik le pontosan a szívben.

Az angina pectoris következménye rosszabb esetben lehet szívinfarktus, ami az anginánál nagyobb veszélyt jelent. ITT meghallgathatjuk röviden magyarul, hogyan alakul ki és mik a tünetei, ITT pedig egy részletesebb összefoglaló a tünetekről. A HaziPatika.com-on található egy magyar nyelvű animáció ITT, ami jól szemlélteti a szívben lezajló folyamatot.

A szívinfarktus és az általa okozott tragikus, hirtelen halál is megelőzhető. ITT látható egy hatásos, figyelemfelhívó kampányfilm, ITT pedig egy összefoglaló a megelőzésről.

Szólj hozzá

oktatás film szív interaktív infarktus szívbetegség