2012. dec 03.

British Heart Foundation

írta: M.Zoltán
British Heart Foundation

bhf2.jpgNemzetközi szervezeteket bemutató sorozatunkban ismét egy brit származásút mutatnánk be. A Brit Szív Társaság (eredeti nevén British Heart Foundation) 1961-ben alakult, munkássága a teljes szigetországra kiterjed. Honlapjukon, tán nem meglepő nagyon sok használható információ található. Ezekhez szeretnénk némi útmutatót adni.


Első menüpontban (Heart Health) a szív felépítéséről, működéséről, betegségeiről és azok ellátásáról olvashatunk. Az ábrák és animációk az angol nyelvben kevésbé jártasok számára is könnyen értelmezhető. Ugyanakkor a kisfilmek kiválóan használhatók például angol nyelvi órákon. Többek közt ezért is, ezen menüpont nagyon jól hasznosítható az oktatási tevékenységek során. Ebben a menüpontban találjuk az újraélesztési információkat, a szövegekbe illesztve a legfrissebb szigetországi statisztikákat, de a megelőzés is reflektorfényben van.

A következő menüpontban találjuk az aktuális akciókat, adományozási és önkéntességi lehetőségeket. Akinek ideje engedi nézegesse a kampányokról (Campaigning) készült összefoglalókat, érdemes! Ezen menüpontban találunk nagyon hasznos életmódbeli tanácsokat azok részére, akik már átestek valamilyen szívbetegségen (katasztrófán). Ez tényleg nagyon fontos lehet sokaknak, akárcsak a legújabb tudományos érdekességek az említett betegségekkel kapcsolatban.

bhf3.jpg

A shopban bevétele teljes egészében életmentésre fordítódik, kampányokra, kutatásra, adományokra. Vásárolhatunk képeslapokat, kisebb-nagyobb ajándéktárgyakat, a társaság emblémájával ellátott kütyük száma végtelen, legyen szó szívvel ellátott kulcstartóról, dobozkáról, esernyőről, zokniról, tálkáról vagy naptárról. Az aktív sportolás és a sporteszközök terén is végeláthatatlan a kínálat, könyv a kerékpározásról, jógamatrac, sportcipő, súlyzó, pulzusszám-mérő, számos könyv a szívbarát étkezésről, stb. stb.

A Research oldalain tájékozódhatunk az aktuálisan zajló kutatásokról, ezek rövid leírása, ütemezése sőt a költségei is tanulmányozhatóak. Célirányosan választhatunk támogatásra érdemes projektet, kérdéseket tehetünk fel a kutatóknak, eredményeket, részeredményeket böngészhetünk. Ebben a menüpontban találhatunk egy nagyszerű versenyt iskolák számára és számos ingyenes játékot, animációt, amelyekkel külön bejegyzésben foglalkozunk.

Az utolsó két menüben a közösségi lehetőségekkel, illetve a társaság bemutatásának információit gyűjtötték össze, írni sem kell a korábbiakhoz hasonló alapossággal és terjedelemben. Hatalmas mennyiségű háttéranyag, információ és további lehetőségek. Nagy segítség, ha valaki beszéli (olvassa) az angol nyelvet. Jó böngészést! Sok hasznos információt!

A bemutatott szervezet eredeti oldala ITT, kampányfilm gyűjteményük ITT, játékaik ITT és ITT.

Szólj hozzá

szervezetek British Heart Foundation