2012. nov 29.

Baleset-megelőzési kampányfilmek - police.hu

írta: M.Zoltán
Baleset-megelőzési kampányfilmek - police.hu

tiszta_fejjel.jpgA Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Alosztályának prevenciós videói.  Az összeállítás a közlekedési balesetek számának visszaszorítása, illetve megelőzése érdekében készült, főként a fiatal korosztály számára.

Hét tized másodperc

Hiszem, ha látom

Az ORFK „Tiszta Fejjel" kampánya keretében a diszkóbalesetek megelőzése érdekében készült dokudráma nem titkolt célja, hogy tragikus képsoraival hívja fel a figyelmet a fiatal nézőknek. 

2008-ban indult útjára a „Tiszta Fejjel" kampány diszkó balesetek megelőzésével kapcsolatos utcai kiállítása, amely azóta az egész országot bejárta. Szintén a kampány részeként jelent meg a „Tiszta Fejjel Project" című clip, amely népszerűsége töretlen, eddig több, mint 470.000-en látták az interneten.

A kampány prevenciós célokat szolgál bemutatva az ittas vezetés, drogfogyasztás és a diszkóbalesetek okozta tragédiákat.

Most újabb kezdeményezés született: a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gondozásában készült dokudráma is a felelős közlekedésre hívja fel a figyelmet.

A bemutatásra kerülő film reményeink szerint hathatós segítséget nyújt az iskoláknak, ifjúsági közösségeknek a fiatalok mindennapi életét veszélyeztető, felelőtlenségből okozott tragédiák megelőzésében.

Érthető módon a filmhez nem tudunk jó szórakozást kívánni, de figyelmet, jó és felelős döntést kérünk.

A Tiszta fejjel kampány dala, dalszöveggel elérhető ITT.

Szólj hozzá

police.hu baleset megelőzés