2013. máj 06.

Flexibilis végtagrögzítő SAM SPLINT

írta: M.Zoltán
Flexibilis végtagrögzítő SAM SPLINT

A végtagsérülések (ficam, rándulás, törés, zúzódás, húzódás) leghatékonyabb ellátása flexibilis végtagrögzítővel történik. A végtagrögzítőket gyártó cégek közül az egyik legjobb minőséget az amerikai SAM SPLINT termékcsalád kínálja. Nem mellékes, hogy ezen rögzítők érhetők el a legtöbb kivitelben, továbbá széleskörű, használatukat bemutató ábra és video áll az érdeklődők rendelkezésére.

A termék jellemzői

A legtöbb flexibilis végtagrögzítőhöz hasonlóan alapját egy vékony, könnyen alakítható alumíniumsín adja, mely speciális összetételű habszivaccsal van körülvéve. Borításának köszönhetően könnyen tisztítható, fertőlenítőszereknek, víznek és testnedveknek ellenáll. Különlegessége, hogy hagyományos ollóval is méretre vágható, speciális hajtási technikákkal rendkívül nagy szilárdságot biztosít. Előnyei közt említendő a többszöri felhasználhatóság, valamint az, hogy röntgen felvétel készítésekor nem kell eltávolítani a sérült végtagról.


Méretek

A SAM SPLINT végtagrögzítők háromféle szélességben: 4,5 cm, 11 xm és 14 cm kapható. A 11 cm széles termékek 23 cm, 45 cm és 91 cm hosszúságban kaphatók.


Használat

A rögzítők használata praktikus módon a termékeken feltüntetésre került. A sérült végtag rögzíthető egy oldalról,
   
 de rögzíthető két oldalról is.  Természetesen a láb rögzítésére is alkalmas.
   
 Ujjrögzítésre is alkalmas méretben is kapható.  Egyedülálló módon a nyak rögzítésére is alkalmas.
   
 Hagyományos ollóval is méretre vágható.  T-alakú kiképzésével különösen stabil
rögzítést érhetünk el.


 

Forgalmazó: Speeding Kft.
 
Szólj hozzá

lábtörés kartörés flexibilis rögzítő