2013. máj 26.

Nyakrögzítők

írta: M.Zoltán
Nyakrögzítők

nyakr3.jpgVilágszerte egymillió traumás sérült közül 15-40 szenved gerincsérülést, amelyen belül a nyaki régió sérülése a legnagyobb arányú.Potenciálisan valamennyi gépkocsi balesetes, gázolt, bukósisakot viselt személy, illetve akasztott (nemcsak szándékos) nyaki gerincsérültnek tekintendő.

A (potenciális) nyaki gerincsérültek ellátásának kulcseleme - a gerinc egyéb szakaszainak sérüléséhez hasonlóan - a minimális mozgatásra törekvés (mozgatási tilalom), azaz fogjuk meg mielőbb a sérült fejét és hívjuk fel figyelmét, hogy lehetőleg ne mozogjon. A fej rögzítése a segélynyújtó által jelentősen csökkenti az állapotromlás esélyét.

Nyakrögzítők

A nyakrögzítők használata rendkívül egyszerű akár laikusok számára is, ugyanakkor jelentős védelmet biztosítanak a nyaki gerincszakasznak. Nem elvetendő ötlet, hogy ezeket laikusok is beszerezzék, különösen indokolt lehet gépjárművekbe történő elhelyezésük, ismerve a sérülés előfordulásának leggyakoribb okait (gépkocsi baleset, gázolás, bukósisak).

A nyak rögzítésére szolgáló eszközök különböző méretben kaphatók, és a legtöbb állítható. Míg az egyik segélynyújtó kezével rögzíti a sérült fejét, addig a másik beállítja a nyakrögzítő kívánt magasságát, majd óvatosan a nyakra helyezi azt. Természetesen ezt követően is törekedni kell a mozgatás minimalizálására, de az eszköz jelentősen csökkenti a további károsodás mértékét.

nyakr11.jpg nyakr10.jpg
nyakr1.jpg nyakr2.jpg
nyakr4.jpg nyakr3.jpg

Ambu Perfit ACE nyakrögzítők

A sürgősségi ellátás terén piacvezető Ambu cég professzionális rögzítés technikai eszközöket gyárt, nincs ez másként a nyakrögzítést szolgáló termékeinél sem. Az általuk továbbfejlesztett nyakrögzítők segítik a nyak természetes pozíciójának megőrzését, megelőzik az oldalra billenést, előlről hátra hajlást és a gerinc megnyúlását szállítás, mozgatás és ellátás alatt.

A termék webáruházunkban 2 hónapon keresztül az eredeti ár töredékéért vásárolható meg>>

További információk a termékről>>

Szólj hozzá

gerinc gerincsérülés nyakrögzítő