2012. ápr 18.

Próbálja ki az igazi életmentést!

írta: M.Zoltán
Próbálja ki az igazi életmentést!

Az Országos Mentőszolgálat április 21-én rendezi meg általános és középiskolás versenyének döntőjét a Csillebérci Szabadidő Központban (Bp., Konkoly Thege Miklós út 21.).

 

A versenyre az ország minden részéről, sőt még határainkon túlról is érkezik kategóriánként 16-16 csapat, hogy összemérje tudását. Lesz itt artériás vérzés, tömeges baleset, kábítószer mérgezett, sőt még újraélesztés is. A versenyzőknek összesen tizenhat, élethűen megrendezett baleseti szimulációban kell helytállniuk, amely minden érdeklődő számára szabadon megtekinthető.

A szimulációs verseny szombaton (április 21.) 8 és 12 óra között zajlik, ezt követően kb. 14 órától a mentőszolgálat mentési bemutató keretében eszköz parkjának teljes arzenálját felvonultatja, a mentőmotorostól, a gyerek rohamkocsin át egészen a mentőhelikopterig. A bemutatót színesíti, hogy a Katasztrófavédelmi Oktató Központ a legmodernebb eszközeit sorakoztatja fel, amelyek megtekintésére szintén lehetőség nyílik a rendezvény egész időtartama alatt.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. További információ ITT.
 

Szólj hozzá