2013. máj 15.

Használjon minőségi kötszereket!

írta: M.Zoltán
Használjon minőségi kötszereket!

wsfix_3.jpgÖn ellenőrizte már autója vagy otthona elsősegély-felszerelését? Tudja, hogy a benne található eszközök túlzás nélkül alkalmatlanok a sebellátásra? Olvassa el cikkünket és igazat ad!

A kereskedelmi forgalomban kapható elsősegély-felszereléseknek több gyenge pontja is van. Ebből hármat emelnénk most ki.

Fertőtlenítőszer - közvetlenül a sebbe egyetlen hazai forgalomban lévő fertőtlenítőszer kerülhet, ez a Betadine. Az összes többi csupán a seb környékének fertőtlenítésére szolgál. Írni sem kell, az elsősegély-felszerelések döntő többségében nem ez van! Ne lepődjön meg, ha a gépkocsi eü.dobozában a nyáron elpárolgott műtéti kézfertőtlenítőt talál, pontosabban nem talál.

Gumikesztyű - a gumikesztyű kulcsszerepet tölt be a sebellátás során, hisz óvja a segélynyújtót és a sérültet is a fertőzésektől. Jó minőségű, könnyen felhúzható, ellenálló, szakadásbíró kesztyűkre lenne szükség. Feltehetően nem kell leírni, milyet találunk a hagyományos eü.ládákban. Nem ritka, hogy lyukacsos, nylon kesztyű kerül a dobozba!

Kötszer - hazánkban széleskörben a mull-lap és a mullpólya terjedt még mindig el, holott nem kell túl sok tapasztalat ahhoz, hogy felismerjük ezek részben beleragadnak a sebbe (vérzés, égés), részben a kötözés a kevés gyakorlattal rendelkezők számára komoly, mondhatni lehetetlen kihívást jelent.

Két, kiváló kötszert szeretnénk bemutatni. A németországi Aluderm márkanév évtizedek óta meghatározó szerephez jut az elsősegély-felszerelések piacán. Az aluderm kötszerek igen nagy nedvszívó (vérszívó) tulajdonsággal rendelkeznek, alumínium bevonatuk gátolja a kórokozók elterjedését (ennek ellenére fertőtlenítőszert szükséges használni) és nem utolsó sorban nem ragadnak a sebbe. Így kiválóan alkalmasak mind a vérzések, mind az égések, mind az egyéb nyílt sérülések ellátására. Az Aluderm gyorskötözők ráadásul olyan rugalmas pólyával vannak ellátva, amellyel a sebkötözés pofon egyszerű. Kiválóan illeszkedik az érintett testrészre, nem csúszkál, nem mozdul el, nem szorítja el és kiválóan szellőzik.

Az aluderm kötszerek számtalan kivitelben kaphatók, a teljesség igénye nélkül ragtapasz, ujjvég tapasz, ujjköz tapasz, aluderm mull-lap 3 méretben, aluderm gyorskötöző 3 méretben, aluderm arckötöző, aluderm fejkötöző, aluderm lepedő, aluderm szemtapasz stb.

A másik praktikus eszköz, amit ajánlanánk a hálós kötöző. Különböző méretben kapható, 4 és 25 méteres kiszerelésben és szükség esetén a tetszőleges hosszúságot levágjuk. Kiválóal alkalmas a kar és a láb sérüléseinek fedésére, de alkalmazható fejre, mellkasra, hasra, illetve fenékre is. Használata nagyon egyszerű, tökéletesen rögzül, nem gátolja a keringést és teljesen légáteresztő.

Próbálja ki a minőségi kötszereket! Rendeljen most rendkívül kedvező áron elsosegely.hu olvasóként!

Megrendelési információk>>

Tudjon meg még többet az aludermről>>

Böngészen kötszer webáruházban>>

Szólj hozzá